REINKARNACIJA

Otvori svoje oči u pogledu reinkarnacije. Ako ne prepoznaješ kozmičke zakone koji te se neposredno tiču, nikada ne možeš biti sretan na Zemlji. Prije svega to zadovoljstvo ti može dati učenje o reinkarnaciji, jer ono tvoju moć viđenja čini sposobnom da sagleda beskrajnu ljubav Božju, u koju si uvijen.

Učenje o reinkarnaciji omogućuje ti da spoznaš kako Božji plan osigurava da se kroz mnoge živote, na raznim mjestima, pod uvijek drugačijim okolnostima susrećeš s onim ljudima s pomoću kojih možeš ispuniti svoju karmu, što znači nešto naučiti. Imaj na umu i to da je svojstvo ega da ne vjeruje u reinkarnaciju. Ego se opire takvoj misli jer on s pravom polazi od toga da za ego nema ponovnog rađanja. Ego nastaje u jednom životu, i kada taj život završi, ego također nestaje. Ego zato ne može vjerovati u reinkarnaciju.

Suprotno tome, za Sebstvo nema ni smrti ni nestajanja. Sebstvo je uvijek tu. Sebstvo zna za mnoge živote, koje si proživio. Što se više približavaš svome sebstvu, tim više nužno dolaziš u kontakt sa svojim prijašnjim životima. To je jednostavna istina o tvom postojanju, koju bi trebao primijeniti kako bi stekao više uvida o sebi samome. No, nju nikada ne smiješ upotrijebiti da bi drugima predbacio njihovu sljepoću, odnosno njihov ego. Kada bi to učinio, automatski na to ne bi imao pravo, jer to bi značilo da je tvoj ego veći od njihovog.

dio iz knjige SAI BABA GOVORI ZAPADU, poruka od 5. listopada

Odgoj

Sai Baba govori Zapadu

Psihoterapija

Novi Poredak

Novac

Meditacija

Sex and Drugs and Rock 'n' Roll

Cjepiva

Sai Baba govori o odnosima