CJEPIVA

RAZLIČITE TERAPEUTSKE METODE, str 173-189

Ovdje dolazimo do temeljne činjenice: ljudi ništa ne vole više od onog čime vladaju! Veliki problem psihologije, lječiteljskih zvanja, te većine stručnih područja općenito u Kali jugi jest da svatko poznaje, prihvaća i zastupa samo svoje vlastito.

Netko npr. poznaje samo bioenergetiku analizu. On nju primjenjuje od jutra do mraka na svim svojim pacijentima. Čini li im to dobro ili im šteti - o tome uopće ne razmišlja. On je to naučio, uvjeren je da to može, dakle dobro je za druge.

Drugi vlada i primjenjuje to što je naučio.

Opet se postavlja pitanje bi li u nekoj situaciji možda bilo upitnije primijeniti neku drugu tehniku. Na takvu se pomisao ne dolazi. Ja to mogu. To sam naučio. To primjenjujem. I dalje ne razmišljam! Gotovo!

Kako kratkovidno!

Upravo se tako odnose liječnici između sebe ili - još gore!- takav je odnos između alopata i homeopata. Tu se i ne pomišlja na priznavanje a time i upotpunjavanje. Tome nema ni traga.

Ovo je posebno jasno vidljivo na području cijepljenja. Jedni su odlučni zagovornici cijepljenja, a drugi isto tako odlučni protivnici. Koji je rezultat toga? I jedni i drugi sakupljaju isključivo one argumente koji idu u prilog njihovom stanovištu.

Naravno da su cijepljenja velik blagoslov za čovječanstvo. Pomislimo samo na cijepljenje protiv difterije, tetanusa i hepatitisa - da su druga manje blagotvorna, kao npr. Protiv ospica kod male djece, isto je tako nepobitno. Također je poznato da cijepljenja uzrokuju i nuspojave koje bi npr. Homeopatija jako dobro - još prije cijepljenja - mogla ukloniti, kad bi se udostojala upotpuniti jednu alopatsku metodu liječenja.

Reinkarnacijska terapija str 174,176

Pravilo je sasvim jednostavno: ti dolaziš u ovaj život i ovu inkarnaciju sa svojom karmom i zbog nje. Znači: tvoja karma određuje tvoje roditelje, braću, okolinu, školu, učitelje, tvoj rad, karijeru, partnera, tvoju djecu.

To dalje znači da tvoja dobra i loša djela, znači ono što već znaš kao i ono što još trebaš naučiti, određuju tvoj sadašnji život. Ti, dakle, na izvjestan način obrađuješ i svoje prijašnje živote, ako u ovom životu rješavaš svoje probleme ili čak razrješavaš traume.

Pritom je problem što se čovjek, sve dok se nalazi na određenom stupnju razvoja, ne sjeća svojih prijašnjih života niti bi ih se trebao sjećati, jer bi to bio prevelik teret za njega.

Najprije riješi probleme koje sada imaš – zbog svojih djela u ranijim životima. Već ćeš time postići jako, jako mnogo.

Reinkarnacijski se terapeuti moraju upitati zbog čeka žele ići sa svojim pacijentima u prošle živote, prije no što je objašnjeno sve što se može obrađivati u ovom životu. Oni moraju odgovoriti na pitanje zašto nekog suočavaju s – nerijetko izobličenim i iskrivljenim – iskustvima iz prošlih života, dok problemi ovog života, npr. u odnosu na roditelje, praroditelje itd.., ni izdaleka nisu riješeni.

Moglo bi se postaviti pitanje zašto se nekome tko već sada ima dovoljno tereta koji mora nositi, umjesto pružanja rješenja na leđa stavlja još jedna vreća

Ne postoji djelovanje bez posljedica, kao što ne postoji ni život bez početka i kraja.

Cilj Zlatnog doba, koje donosim, jest suradnja koja je moguća samo ako pojedinac prizna vlastite granice te vidi i cijeni mogućnosti odnosno sposobnosti drugih.

Ego – precjenjivanje je tipična karakteristika Kali juge, najlošijeg od svih razdoblja. Za ovo je doba karakteristično da je svatko uvjeren, da je bolji od drugih.

Homeopati koje preporučujem, prakticiraju prisnu suradnju s predstavnicima drugih grupa. Oni vide koliko vrijede određeni liječnici, fizioterapeuti i psihoterapeuti. Upravo zato što su sposobni biti ponizni prema drugima, oni su sposobni lječitelji.

Skromnost je vrlina onih koji su trajno sposobni i uspješni.

 

dio iz knjige SAI BABA GOVORI O PSIHOTERAPIJI, izabrala Goga

 

(ali što je previše, previše je Children Receive 80 Vaccinations Throughout Childhood)

http://www.davidicke.com/headlines/tag/vaccinations/

Sai Baba govori Zapadu

Odgoj

Reinkarnacija

Psihoterapija

Novi Poredak

Novac

Meditacija

Sex and Drugs and Rock 'n' Roll

Sai Baba govori o odnosima