Teal Swan - Želja

Želja je bila tema velikih rasprava u duhovnoj zajednici.

Duhovni učitelji (poput Buddhe) kažu da je želja korijen patnje. Oni kažu da sreća proizlazi iz učenja kako da se čovjek oslobodi želje. No, čak je i želja da se riješimo želje želja. Tako da se nikada ne možete doista riješiti želje, i nikada si ne možete dovoljno lagati kako bi se uvjerili da ne želite ono što želite. Želja koja izvire iz svakog živog bića je ono što uzrokuje širenje ovog svemira. Doći ovdje i ne željeti znači promovirati okončanje ovog svemira. A to je izravno usmjereno protiv razloga zbog kojeg ste odlučili započeti ovo fizičko postojanje. Ti si osmišljen da želiš. Želja vam je svojstvena kao i čisto postojanje. Pa zašto nam želja uzrokuje bol? Odgovor je, ne uzrokuje.

Želja nikada nije uzrokovala bol. Ono što smo dodali želji je to što nam uzrokuje bol. Želju bolnom čine misli poput ovih: Ne mogu imati ono što želim. Ne zaslužujem imati ono što želim. Nisam dovoljno dobar dok ne dobijem stvar koju želim.

Bol uzrokuje vaša uporna usmjerenost na ono što nemate ili ne volite ili ne želite nakon što se već rodila ideja o tome što želite. Nema razloga za osjećaj da vam je želja neprijatelj. Sve što biste voljeli da se ostvari, od života u kući umjesto u spilji, ili savršeni komad čokoladne torte, dostupno vam je sada.

To je nekada bilo nusprodukt tuđe želje, a sada je to nusprodukt tvoje želje.

Bezuvjetna ljubav

Muško-ženski princip

Patnja

Treće oko

Bolest