FINANCIJSKI TERORISTI
26 Veljače 2010 Marko Francišković

Izvor: http://markofranciskovic.com

Grčki dug je dosegao iznos od 420 milijardi dolara. Deficit iznosi 12,7 % i grčka vlada, prisiljena slušati naloge EU, poduzela je slijedeće mjere: zamrzavanje plaća javnom sektoru, povećanje poreza i povećanje cijena goriva te je mirovinski prag podignut s 60 na 63 godine starosti. Sva navodna pomoć odlazi direktno i isključivo na račune banaka u vidu otplate dugova tako da svi državljani EU-a gube, a na dobitku su bankari. Ni jedan euro nije otišao Grcima: radnicima, umirovljenicima, seljacima, ugroženima.

Grčki premijer George Papandreaou izjavio je tim povodom: „Poduzeo sam posebne mjere, konkretne mjere da osiguram da je program proveden… Mi smo spremni poduzeti sve potrebne mjere s ciljem da postignemo cilj u vidu smanjenja deficita na 4 % u 2010… Mi smo spremni poduzeti sve mjere da to osiguramo i garantiramo dosizanje ovog cilja… Želim biti potpuno jasan po tome pitanju!“

Kako se može vidjeti, sluganstvo, jedna za narod ponižavajuća poniznost i podložnost EU nad-državi i financijskoj internacionali, nije karakteristika samo naših političkih struktura. Nije ni čudno kada se svi napajaju iz istog izvora.

Ista je stvar i sa režimsko-institucionalnim ekonomskim „ekspertima“, raznim komentatorima i analitičarima ekonomskih procesa koji jednako tako ponavljaju fraze i klišeje koje možemo i kod nas stalno slušati. Kao da ih kloniraju u jednom centru i onda distribuiraju po svijetu.

Tako se može slušati grčke klonove koji po grčkim i stranim medijima protežiraju vladajući režim, podcjenjuju narod i minoriziraju njegovo nezadovoljstvo:

„Demonstracije ne predstavljaju pravo stanje kako većina Grka osjeća… Grci moraju preuzeti odgovornost za nastalo stanje, a ne tražiti uzroke drugdje… Mi Grci ne plaćamo poreze, prvaci smo u izbjegavanju poreza i poreznim prevarama… Samo zahtijevamo sve više i više od države, stalno tražimo da država učini nešto za nas… Demoniziramo privatni sektor i privatnu inicijativu, obeshrabrujemo ulagače… Demonstracije nisu reprezentativne jer ankete pokazuju potporu vladi…

Grci i cijelo društvo jako dobro znaju da nema drugog rješenja nego ići dalje u reformama, znaju da se moraju napraviti rezovi, da se moraju plaćati veći porezi i ostali nameti… Moramo postati manje korumpirani, reformirati sustav, postati strukturalno prilagodljivi i udovoljiti europskim standardima…

Ove koje vidite na ulici predstavljaju manjinu dok većina zna da nemaju izbora u ovoj stvari nego se mora ići dalje i Grčka nema druge opcije do li aktualne vlasti jer je opozicija nespremna i diskreditirana, a svi ostali koji tvrde da znaju što treba napraviti i kako se izvući iz ove situacije, svi koji govore da imaju pravi recept za oporavak, ti nisu podobni jer nemaju iskustva u obnašanju vlasti i nikada nisu vladali Grčkom… Grčka vlada i Grčka u cjelini mora se reformirati, previše je korupcije, mora se povećati transparentnost, ljudi nedovoljno plaćaju poreze, radi se o strukturalnim promjenama koje se moraju izvesti…“.

Kao da slušam ove naše hrvatske klonove. Potpuno ista pjesma, a kada i do nas dođe grčka situacija opet će nam isti likovi ponavljati iste stvari. A "Hlo" će kvaziznalački kimati svojom frizurom dajući im važnost i značenje. Uz obavezne trivijalne upadice kakve samo ona zna izvaliti.

A kakve su činjenice? Što je s njima? Pogledajmo činjenice.

Odnos grčkog duga i BNP-a, a taj odnos sada obezglavljuje zemlju, e, taj odnos bio je jednak i godine 2000. Stanje je i tada bilo jednako katastrofalno u financijskom smislu. Jednostavno nije valjalo. I što se tada dogodilo? Ti podaci nisu bili objavljeni. Bili su zatajeni. Izvješće je krivotvoreno i to je izvedeno u sprezi Goldman-Sachs banke sa Wall Streeta i grčke vlade koji su zajedno krivotvorili izvješće i sakrili milijarde i milijarde grčkog duga tako da se može u javnost plasirati ružičasta, idilična slika.

I Europa je to dobro znala i također je sudjelovala u ovoj laži iz razloga forsiranja ove nakaradne ideje EU naddržave – ideje koja je laž i prevara gdje god da se ide kopati ispod površine. I to je suštinski problem u ovoj priči. Imamo bankare s Wall Streeta poput Goldman-Sachsa koji surađuju s grčkom vladom u krivotvorenju podataka i obmanjivanju naroda – da bi onda narod plaćao posljedice tih krivotvorina istim tim bankarima.

Da sve bude još bolje, grčka vlada je poslala svoju obavještajnu službu da „istraži“ što se to događa i istovremeno angažirala bivšeg bankara Goldman-Sachsa da vodi tu istragu. Radi se sve da se zataji istina, ali ne ide to tako, istina je neuništiva biljka – pronalazi ona putove da se probije na svjetlo usprkos svih spletki i zavjera.

Uvijek me fascinira kada na nekim konkretnim i naizgled banalnim primjerima vidim svu snagu evanđeoskih riječi: „Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati.“ (Matej 10, 26). Stvarno je tako i koliko se god „oni“ trudili, uzalud im je. Onaj tko traži – nalazi. To je jednostavno tako.

Može se vidjeti kako Grci imaju tzv. stockholmski sindrom gdje su oni taoci korumpiranih bankara s Wall Streeta, ali krive sami sebe, kažnjavaju sami sebe zbog tuđe korupcije i lopovluka. A to su korupcija i lopovluk Wall Streeta, najvećeg svjetskog izvora istih.

Ova situacija u Grčkoj, da nije tragična bila bi smiješna jer klonirani grčki analitičari govore da se moraju plaćati veći porezi, da se mora riješiti problem crnog tržišta, a Goldman-Sachs koji im je savjetovao i sudjelovao u krivotvorenju i korupciji, prošle je godine platio manje od 1 % poreza. Goldman-Sachs ne plaća veće poreze zbog svjetske financijske krize – kako se to traži od naroda.

I to ne samo Grka, nego i Amerikanaca jednako, kao i svih ostalih naroda. Svi su narodi njima stoka koju treba iskoristiti, po tom pitanju ne prave neku razliku. Tako se za financiranje nikada većih bankarskih bonusa traži od grčkog naroda da plaća veće poreze. Da li su možda Grci kompenzirani od strane Goldman-Sachsa zbog krivotvorenja podataka i posljedica tih krivotvorina? Da li Grci možda posjeduju dionice Goldman-Sachsa?

Sve ima pozadinu i u činjenici kako je 70 % nekretnina u privatnom vlasništvu Grka i ono što se želi ovom krizom postići je da se izvede transfer vlasništva pa da Wall Street banditi svoje novce stvorene iz ničega konkretiziraju na tvrdoj materiji. Tako da vječno i do maksimuma naplaćuju iz rente Grcima iz te iste otete imovine. Drskost koja ne poznaje granice.

Također, tzv. „pomoć“ MMF-a umjesto „pomoći“ velikih EU članica poput Njemačke ili Francuske je razlika između prženja na ulju ili pečenja na vatri. To su lažne alternative koje se nude da do kraja zbune ljude u cijeloj ovoj situaciji. MMF je Goldman-Sachs. Svjetska banka je Goldman-Sachs. Sve je to pod šapom Wall Streeta i londonskog Citya. Svi su oni povezani i umreženi, rade zajedno i to mora biti očigledno svakome tko prati krizu pokrenutu prije dvije godine, a ima oči da vidi i razum da zaključi.

Sve skupa je zdravom razumu apsurdno. Ovo je prodaja vlastitog naroda i zemlje od strane političkih struktura istog tog naroda. Ista priča kao kod nas i ista priča koja će se kod nas opet pričati. Svugdje ista priča. To je globalizacija u pravom svjetlu.

Jednako su apsurdne i lažne tvrdnje da nema alternative. Potpuno krivo, jer uvijek postoji mogućnost pobune tiraniziranog naroda i odstranjivanja izdajničke vlasti. Uvijek!

Grčka bi trebala zabraniti Goldman-Sachsu i svim tvrtkama s Wall-Streeta bilo kakvo poslovanje. Dok Grčka ne ukloni financijske teroriste sa svog teritorija poslovi će se gubiti, nezaposlenost će rasti, kvaliteta života će nastaviti padati. Jednostavno se ne smije biti taocem financijskih terorista. Ni Grčka ni bilo tko drugi.

Tako i jedan mali Island uskoro, 06. ožujka, odlučuje o tome da li će udovoljiti financijskim teroristima s Wall Streeta i Citya i podleći njihovim ucjenama i prijetnjama. Nadajmo se da će Islanđani sakupiti dovoljno hrabrosti i odbiti pokoriti se.

U međuvremenu spekulanti obaraju vrijednost eura te je negativno klađenje na valutnom tržištu u povijesnom maksimumu. Nakon Grčke najavljuje se slična kriza – naravno sa istim „rješenjima“ – Španjolske, Portugala i Irske. Milijarde i milijarde su uložene na pretpostavku da će euro pasti. Svemu dodatno kumuje i poznati globalni kriminalac George Soros koji svojim izjavama o tome kako će euro doživjeti udar veći od Grčke pokazuje u kojem pravcu će se stvari razvijati.

Bitno da smo mi na sigurnom putu u "europsku obećanu zemlju." Raj na zemlji i rješenje svih naših problema. Neosporni nacionalni interes za idiote: Europska Unija. Naše klonove ništa ne može pokolebati u njihovoj hipnotičkoj mantri koju nam serviraju: „EU nema alternative… EU nema alternative…“. Kada ništa drugo ni ne znaju, što uopće očekivati od takvih? Prije su mantrali: „Samoupravni socijalizam i Jugoslavija nemaju alternative…“. Nije im bilo teško promijeniti isprazne parole za osigurane pozicije i beneficije.

E, a sad je na nama koji vidimo istinu i znamo stanje stvari da maknemo te parazite i oslobodimo se tog jarma koji su nam stavili. Po tom pitanju nema alternative. Nema alternative doli moliti se i boriti se. Pa kako kome…

Ispovijest Ekonomskog Ubojice

Što je novac?

Tri koraka za opstanak Hrvatske

Novac kao dug