Mirtine bilješke 11.9.2003.

Kažem ti, u ovo će se vrijeme pojaviti toliki lažni učitelji, samozvani majstori i iscjelitelji i mnogi drugi proroci i navjestitelji koji će izazvati silnu buru, metež i zbrku među vama, ostavljajući za sobom razočaranja, dvojbe i još veće neznanje.

Trgovina duhovnošću. Biznis. Kako drugačije nazvati ove fenomenalno snalažljive obmanjivače ljudske znatiželje.

Mnogi će trčkarati od jednih do drugih slijepo vjerujući i jednima i drugima, plaćajući koliko god ovi iziskuju dok se najzad razočarani ne umore i ne uvide kako je sve to zapravo bila velika škola za njih. A o svemu sam govorio i upozoravao vas već toliko puta. Nije zlato sve što sija. Mnogi lažni učitelji pojavit će se, a već su se i mnogi pojavili. Vaš narod - zemlja Hrvatska - je izuzetno podložan za takovu rabotu.

Stiješnjena između gladnog istoka i proždrljivog zapada ne uviđa i ne primjećuje da nema prijatelja, da je nasukana u ovom dijelu Europe kao brod na osamljenom grebenu oceanskog bespuća. Sve se to tako događa kao na filmu, dok se konačno vaša globalna duhovna svijest ujedinjena ne zagleda u srce Boga oca i stvoritelja svega.
Ali ne onog boga iz religijskih motiva koji grmi i sijeva, koji plaća zlo zlim, koji se osvećuje, koji radi po principu pamti pa vrati, koji je više Bog bogova nego brižni ljubazni Otac - Majka stvoritelj.

Da li vam je jasno da vi ne možete toliko mnogo sagriješiti (mišlju, rječju, djelom) koliko vam ja mogu oprostiti - i dok kažem da sam oprostio, Ja se više ne vraćam na staro, za mene ono ne postoji.
I tako, dok vi još uvijek zagledani u nebesa tjeskobno iščekujete kad ću vas 'zveknuti' za počinjeno - Ja vas već toliko milujem pogledom prepunim svoje očinske ljubavi da vi to ni zamisliti ne možete. I gdje je taj bog, pitate se tada i dalje slijepo vjerujući u moj udarac.

I dok vjerujete u ono što vjerujete, to i dobivate, ali ne od Mene, nego od svoje vjere. Jer zapisano vam stoji - PO VJERI ĆE VAM BITI.
Kako u malome tako i u velikome.
Kako gore tako i dolje.
Vjerujete iscjeliteljima, učiteljima, vračarama, vjerujete svemu i svakome, ali ne i Ocu u svome srcu.

Tu sam uvijek - u vašem srcu.
Od uvijek sam tu i bio.