David Icke - Dekodirana stvarnost

Možda bismo taj princip mogli simbolički prikazati kao "stepenište do raja" gdje se penjete vibracijskim 'stepenicama' tako što širite svoju svjesnost od ograničenja do Cjelokupne Mogućnosti, od služenja sebi do služenja cjelini. Ovo potonje iznimno je važno. Što više širimo svoju svijest to se više poistovjećujemo sa cjelinom umjesto s prividnim 'dijelovima'. Ovime se vaš fokus, sam po sebi, usmjerava na služenje cjelini ("služenje drugima"), a ne na vlastiti interes prividnog pojedinca ("služenje sebi").

Čini se da je Četvrta frekvencijska gustoća najdalje dokle možete dospjeti dok još uvijek služite sebi, a ondje se nalaze i Gmazovi, iako oni rade i u Trećoj frekvencijskoj gustoći. Onamo su stigli koristeći svoje 'intelektualne' razine svjesnosti kroz tehnologiju ili manipulaciju energijom, ali to je krajnja točka koju mogu doseći prije negoli prijeđu u 'mod' služenja drugima. Ustvari, oni su toliko zaglavljeni u svojem poimanju stvarnosti, straha i potreba za kontrolom drugih da nemaju nikakve želje vibracijski napredovati.

Jedino što žele je veća kontrola kako bi ublažili svoje vječno stanje straha. Sva želja za kontrolom nad drugima - kontrolom nad bilo čime - očitovanje je straha i nesigurnosti, a ove tipove takva želja upravo razdire. Time se objašnjava njihova opsjednutost kontrolom. Svjesni ljudi ne žude za kontrolom jer znaju da oni sami jesu drugi.