Sal Rachele - Muško-ženski odnosi

Leah o muško-ženskim odnosima
Primio Sal Rachele, 8. rujan 2004

Izvor: http://salrachele.com/webchannelings/leahonmalefemalerelationships.htm

Pitanje: Kao čovjek, ja sam stalno zbunjen promjenama raspoloženja i, naizgled, nestabilnoj prirodi žena. Jednu minutu one su ljubazne, sljedeću, zahtjevne i nezahvalane. Čini se da one žele stalnu potvrdu ljubavi, i uvijek traže predanost i sigurnost. Želim biti slobodan duh i voljeti ih u isto vrijeme. Je li to moguće u današnjem svijetu?

Leah: Pa, to je veliki zalogaj. Postavio si nekoliko pitanja, pa počnimo s onim čime se žene suočavaju u njihovim životima i kako pokreću svoju energiju na Zemlji.

Prije svega, trebamo gledati na koncept da je ženska energija više magnetska od muške energije. Ono što mi zovemo muško i žensko su arhetipovi. Muške energije su, po svojoj naravi, zračenja, a ženske energije su receptivne. Naravno, muškarci su isto receptivni i žene mogu zasigurno zračiti, ali ovdje gledamo dominantne energetske obrasce.

Priroda magnetizma je da stalno privlači druge energije u svoje polje. Također je teško većini magnetskih polja osloboditi energiju nakon što je privuku. Puno je lakše osloboditi energiju muškom polju zračenja nego ženskom magnetskom privlačnom polju. Pa kako se to očituje u muško-ženskim odnosima? Pa, jednostavno (i shvaćam da nije sve tako jednostavno na Zemlji, ljubljeni). Obično je lakše muškarcu nego ženi otpustiti emocionalne energije. Opet, ovo su generalizacije, nisu čvrsta pravila.

Da odgovorim na dio o raspoloženju, svi znamo da se energija na Zemlji mijenja brže u ovom trenutku. Netko s električnom, zračećom energijom bolje će se prilagoditi ubrzanom mijenjanju okoliša od nekoga s magnetskom, receptivnom energijom. Kao što sam rekao gore, magnetske energije se ne mijenjaju brzo kao električne energije. Dakle, sa svim tim brzim promjenama, mnoge žene osjećaju zahtjeve koji se stavljaju pred njih od Boga, od Zemlje, muškaraca, društva, itd. Umjesto primanja energije, osjećanja energije, prožimanja i podržavanja energije, od njih se traži brza izmjena energije, kako bi išle ukorak s promjenom protoka energije. Osjećam da neke od vas sada potvrdno klimaju glavom.

Riječ o hormonima - glavni efekt koji hormonske promjene imaju na sve to je da oni imaju tendenciju da naglase postojeća stanja. Suprotno onome što mnogi muškarci žele vjerovati, PMS nije uzrok promjene raspoloženja - on ih samo povećava. Dakle, mnogi bi željeli jednostavno okriviti za sve PMS. Pa, to nije sasvim tako jednostavno. Najbolje što muškarci mogu učiniti tijekom ovih brzih vremena je imati što je moguće više razumijevanja i pokušati stabilizirati svoje osjećaje. Dosljednost u ponašanju i stavovima dati će neku vrstu stabilnosti ženama koje se osjećaju nestabilno i izvan kontrole.

Prelazim na dio pitanja o slobodnom duhu i ljubavi za žene u isto vrijeme, rekao bih to posebno za žene: Mi svi imamo slobodan duh ako se odlučimo za to. Oblik naših odnosa nije tako važan kao ljubav koja ih oblikuje. Ljubav je važna, a odnosi će se oblikovati na temelju kvalitete i čistoće ljubavi. Ljubav i sloboda idu ruku pod ruku. Ako doista volimo jedni druge, onda je toj ljubavi svojstvena sloboda. Ne morate brinuti o tome da vas li ili ne partner voli ili kako često otvoreno izjavljuje ljubav. Ako je prisutna kvaliteta ljubavi, znat ćete to. Iako slušanje riječi može biti prekrasno, osjećaj je taj, energija razmjene koja nam govori da je ljubav stvarna. Žene, morate napustiti vaš zahtjev za sigurnost dovoljno dugo, da razlučite što se uistinu događa u vašim odnosima. Da li me on stvarno voli? Nećete biti u mogućnosti odgovoriti na to pitanje, osim ako ste prijemčive i usklađene s energetskom razmjenom između vas. Ne možete biti prijemčive na ono što se događa od trenutka do trenutka, ako ste zakačene na staru sliku onoga što je sigurnost. Prava sigurnost dolazi od Boga, a ne od drugog ljudskog bića. Da li imate nerealna očekivanja od drugog ljudskog bića? On bi trebao biti vaš izvor sigurnost? Ili bi to trebala biti funkcija vašeg Boga?

"Dobro, Leah, osvijetli," ti kažeš. Ja sam osvijetljen. Ja sam pun svjetla. Božje svjetlo se izlijeva kroz mene i na vaša srca, ljubljeni. Otvorite svoja srca i primite moju mudrost. Naravno, ne želim da slijepo vjerujete u ono što sam rekao, ali uzmite si vrijeme da promislite i osjetite bit mojih riječi. Ovaj kanal je u muško tijelo, a prolazi kroz mnoge iste stvari, kao i većina ljudi u današnjem svijetu. Dopustite mi da ponovim poantu ove poruke - Ljubav je najvažniji aspekt muško-ženskih odnosa. I muškarci i žene moraju se predati ljubavi koja je u srcu svih odnosa. Ljubav ima svoju mudrost. Kada prestanemo s pokušajima da kvalificiramo i ograničimo kako se ljubav može izraziti, ona tad nalazi najviši i najbolji oblik izražavanja. Muškarci, kada stalno želite seks, tada ograničavate način izražavanja ljubavi. Žene, kada stalno želite predanost, tada ograničavate način izražavanja ljubavi. Seks i predanost može biti lijep dio odnosa, ali oni nisu uvjeti za ispunjenje. Ljubav je jedini uvjet za ispunjenje, a ljubav donosi svoj vlastiti red i moral.

Monogamija može biti savršen izraz za ljubav, ali ljubav na prvom mjestu. Ako ste stalno zabrinuti o tome da li vam je partner vjeran, vi ste blokirani u izražavanju ljubavi. Ako postoji istinska ljubav, onda pitanje monogamije postaje irelevantno, jer ljubav će se izraziti u najvišem i najboljem obliku, ako joj dopustite da cvate i manifestira se između vas. Požuda, s druge strane, je potraga za seksualnim ispunjenjem kako bi se ugodilo želji tijela. Kad je netko vezan za tijelo ili pak za emocije, strast postaje problem. Kada fizičke i emocionalne vezanosti nisu prisutne, ljubavi je dopušteno da teče između partnera i požuda postaje irelevantna. Tada je seks doista izraz ljubavi, a ne sam sebi svrha.

U drugoj poruci, ja ću se dotaći teme tantre i svete seksualnosti, ali sada vam ostavljam da pounutrite ove riječi, ljubljeni. U danima, tjednima, mjesecima i godinama koje dolaze za planetu Zemlju, svoje odnose ćete redefinirati i reorganizirati kako bi se prilagodili povećanju frekvencije i vibraciji uznesenja. Nemojte biti priključeni na sadašnje obrasce svojih odnosa. Oni će se promijeniti. Oni se moraju promijeniti. Oni moraju odražavati sve višu razinu svijesti, kako se uspinjete po duhovnim ljestvama prema višoj gustoći. Neka stari oblici odu kad vas više ne služe. Prigrlite novi oblik vašeg odnosa. Ne kopajte po emocionalnim sjećanjima. Pustite prošlost i uđite u uzbudljivi svijet prosvijetljene ljubavi. Ja sam Leah. Vi ste blagoslovljeni više nego što uopće možete zamisliti.

 

Teal Swan kaže da tisućama godina vlada muški princip, ali ne na bazi svoje snage,
već na bazi krađe snage ženama. Žene zbog tisućljećne pasivne uloge
potiskuju svoju žensku stranu, a muškarci zbog osjećaja krivnje potiskuju mušku.
I rodio se feminizam. Teal kaže da rješenje nije balans, već osnaživanje i jednog i drugog principa.

Suzanne Venker priča isto, malo drugačijim riječima.

.