Bratstvo Zvijezde

http://111114portal.blogspot.com/2014/12/bratstvo-zvezde.html

Cobra, 5. rujan 2012

Ova objava na blogu odnosi se na drugu pozitivnu grupu koja je tajno djelovala iza scene u korist čovječanstva i za oslobođenje planete.

Dobio sam pristup jednom od ezoterijskih tekstova koje je napisao član te grupe i sada ga objavljujem u cijelosti s potpunom dozvolom te grupe.

„Bratstvo Zvijezde je planetarna predstraža Plave lože Siriusa koja je povezana sa Siriusom preko Jupitera i Jupiterske komande. Svrha Bratstva Zvijezde je da predvodi evoluciju planete pod vodstvom Sanat Kumare. Unutrašnji krug Bratstva Zvijezde su Učitelji i Arhati koji su na ovoj planeti dostigli svoje uzašašće. Vanjski krug Bratstva Zvijezde je Ezoterijsko bratstvo koje čine učenici Uzašlih učitelja koji su dostigli sedmi podstupanj treće Inicijacije. Fizička je baza Bratstva Zvijezde ogromno podzemno kraljevstvo Šambale, gdje djeluje Velika škola misterija Transhimalajskog bratstva. Ezoterijsko bratstvo predstavlja njegovo predvorje.

Bratstvo Zvijezde nije se pojavljivalo u javnosti još od vremena Atlantide. Radili su tajno kroz svoje učenike. Učenici Bratstva Zvijezde čine Red Zvijezde. Red Zvijezde je zajednica, mandala od 144.000 zvjezdanih bića prve, druge i treće Inicijacije koji su se inkarnirali na Zemlji u svrhu okultne triangulacije svjetlosti i tame. Članovi Reda Zvijezde utjecali su na svjetsku situaciju na osnovu telepatskog vodstva od Bratstva Zvijezde.

Oni su utjecali na procvat grčko-rimske kulture potpomognuti telepatskim impresijama od Bratstva Zvijezde. Bili su aktivni kao druidski svećenici u keltskoj kulturi. Kao Eseni, surađivali su u projektu Isusovog uznesenja i porodičnom porijeklu Magdalene/Grala kao protuteža trinaest krvnih linija crnog plemstva. Osnovali su sufijske redove inicijacija. U 12. stoljeću osnovali su katarski i albižanski pokret koji su oživjeli Misterije Boginje kroz trubadursku poeziju i, također, oživjeli gnostičke kršćanske misterije iz perioda prije Konstantinovog kršćanskog kulta. U 13. stoljeću osnovali su Red Templara koji je bio baziran na otkriću izidijskih ezoterijskih tekstova u kripti ispod Solomonovog hrama. Informacije na tim svitcima omogućile su oživljavanje starih egipatskih zvjezdanih misterija i formiranje masonerije. Na osnovu impulsa od Bratstva Zvijezde, skrivene katarske lože potakle su renesansu oko 1450. godine u Firenci što je oblikovalo našu zapadnu civilizaciju kakvu danas poznajemo. To je ispunilo uslove za dolazak prvih predstavnika Ezoterijskog bratstva u Europu iz podzemnog Tibeta.

Od tada, nekoliko desetina predstavnika Ezoterijskog bratstva rade tajno iza scene u Europi. U 16. stoljeću bili su aktivni uglavnom u Firenci, Veneciji i Veroni, u 17. stoljeću uglavnom u Londonu i drugdje u Engleskoj, i u 18. stoljeću uglavnom u Parizu. Ezoterijsko bratstvo prenijelo je spiritualni impuls Redu Zvijezde da započnu Pokret prosvjetiteljstva, što je preoblikovalo 18. stoljeće i postavilo osnovu za naučnu i tehnološku revoluciju.

Ezoterijsko je bratstvo potaklo stvaranje škole misterija kroz grofa Saint Germaina u Parizu 1775. Ova tajna škola misterija bila je aktivna oko 100 godina, a potom je Ezoterijsko bratstvo iniciralo stvaranje Teozofskog društva kroz H. P. Blavatsky 1875. Kroz telepatske impulse, Ezoterijsko je bratstvo vodilo napredovanje nauke, naročito kroz Nikolu Teslu.

Danas, Ezoterijsko bratstvo nije angažirano u matrixu sustava na planeti Zemlji. Mi živimo na tajnim lokacijama na površini planete.

Ezoterijski simbol Bratstva Zvijezde je nebeski kamen Siriusa, vatreni dragulj, cinta mani, lapis ex coelis, koji predstavlja dragulj našeg pravog Sebstva (atma-buddhi-manas).

Ezoterijski simbol Reda Zvijezde je kalež od moldavita, nebeskog kamena s Plejada, Sveti Gral, sangreal, koji predstavlja naše kauzalno tijelo i zvjezdano plemstvo, mandalu od 144.000 zvjezdanih bića svjetlosti.

Amor Vincit Omnia!“

Bratstvo Zvijezde zadnji je čisti izdanak škola misterija Svjetlosti iz Atlantide. Kabala se pokušala infiltrirati u Bratstvo ali bez uspjeha, budući da imaju veoma stroga pravila o prijemu. Usput, Kabala je bila daleko uspješnija s infiltriranjem u javnije škole misterija, kao što su to Jezuiti učinili s masonerijom početkom 1880-tih, i kao što je Teozofsko društvo bilo infiltrirano nakon smrti Helene Blavatsky, kada su njena učenja kasnije zloupotrebljena od strane Kabale. To je razlog za veliku konfuziju među Svjetloradnicima, ali istinska će učenja uskoro biti obnovljena kao dio operacije Dreamland.

Iz tog razloga, ostali članovi Bratstva Zvijezde mogu me kontaktirati na cobraresistance@gmail.com

Pobjeda Svjetlosti!

 

Ostalo od Cobre...